Passend toewijzen

Per 1 januari 2016 moet de Charlotte Elisabeth van Beuningen Stichting voldoen aan de nieuwe passendheidsnorm. De overheid wil hiermee voorkomen dat huishoudens met de laagste inkomens in te dure woningen terecht komen.

Inkomenstoets:
Wilt u reageren op een huurwoning? Zorg dat u, voordat u reageert, in het bezit bent van een recent en originele inkomensverklaring.
Wij zijn verplicht om uw inkomsten te toetsen voordat wij u een woning toewijzen.
Dit doen wij uitsluitend doormiddel van een inkomstenverklaring.

U kunt uw inkomensverklaring (IB60) zelf downloaden in Mijn Belastingdienst
1.    Log in op Mijn Belastingdienst
2.    Ga naar het tabblad 'Inkomstenbelasting'.
3.    Kies in het menu aan de linkerkant het jaar waarover u de inkomensverklaring
       wilt hebben.
4.    Klik onder 'Mijn inkomen' op 'Inkomen 2017'.
5.    Klik onder 'Ik wil:' op 'Een inkomensverklaring afdrukken'.
Er opent een pdf die u kunt opslaan of afdrukken.
LET OP: Ook voor meeverhuizende gezinsleden dient u een inkomensverklaring te overleggen!

Wat betekent passend toewijzen voor u?
-  In onderstaande tabel kijkt u eerst links naar de samenstelling van uw huishouden en of u boven  of onder de AOW- grens valt.
-  Per huishoudtype, ziet u in de volgende kolommen met welk inkomen u in aanmerking komt voor  woningen met een bepaalde huurprijs.